Moderne arkitektur

med respekt

for fortiden

Carolinelunden er tegnet med respekt for Fredericias unikke udtryk. Det ses i de arkitektoniske referencer, der forbinder de nye ejendomme med områdets historie. Et eksempel er de klassiske røde karréer, der inspireret af byens eksisterende huse giver Carolinelunden sin storslåede volumen. 

Udtrykket brydes af de mere moderne townhouses med deres spidse tagkonstruktioner samt af de lavere rækkehuse. De arkitektoniske højdeskift samt varierende tag- og facadeformer er en moderne fortolkning af den historiske by. Fortiden får lov til at leve videre i Carolinelunden gennem materialevalget og det høje fokus på fine detaljer.

Fredericias nye grønne bydel bindes sammen med helheden

Carolinelunden ligger centralt i den nye bydel, Kanalbyen. Her er gadenettet designet, så det flugter med Fredericias eksisterende gadenet og giver en naturlig forbindelse til den resterende by.

Byens klassiske udtryk opdateres med en mere moderne karréstruktur, der skaber større sammenhæng mellem gård og gade. De grønne fællesområder, der udgør en del af grønt bånd gennem bydelen, som forbinder voldanlægget med Kastellet, tjener både som rekreative fællesområder og grønne genveje. Her folder biodiversiteten sig ud med træer, højbede og anden beplantning.

Vandets ro kommer helt ind i Carolinelunden

Planerne om at opføre en kanalby går helt tilbage til byplanerne fra 1677. Planerne har ændret sig lidt, men den originale idé har tjent som inspiration. Der er anlagt tre nye kanaler, der genskaber Fredericias kontakt til vandet. I Carolinelunden omgives du af vandets rolige effekt, som du kan nyde fra din terrasse eller altan. De eksklusive lejeboliger placerer dig midt imellem den gamle by, de nye kanaler og det åbne hav – i et område, der emmer af ro.

En bolig med dit velvære for øje

Svanemærket er din garanti for en bolig, hvor materialevalg, fugtsikring og godt indeklima har højeste prioritet. I alt fra maling og fugemasse til isolering og gulve er alle de benyttede materialer og kemikalier underlagt skrappe krav til miljø- og sundhedsskadelige stoffer.

Samtidigt lever boligen op til opstillede krav til ventilation og fugtsikring. Det sikrer et sundt indeklima og en bolig, der ikke gemmer på ubehagelige overraskelser i fremtiden.

Ansvarsfuld byggeproces

Med Svanemærket kan du være sikker på, at en ansvarlig og grundig byggeproces har været i højsædet. Det betyder eksempelvis, at alt træ benyttet i konstruktionen er lovligt fældet i bæredygtigt forvaltede skove.

Svanemærket stiller også krav til boligens isolation, hvilket optimerer dit energiforbrug. Det kommer naturligvis din pengepung til gode, mens det også nedbringer boligens klimabelastning væsentligt.

Kom til Åbent Hus i Carolinelunden

  • Torsdag d. 08/02 kl. 14.30 – 15.30
  • Mødested Pinnebergsgade 4
    (ved legepladsen i Carolinelunden)

Passer tidspunktet dig ikke?
Kontakt danbolig Fredericia for at bestille en personlig fremvisning på: fredericia@danbolig.dk
75 91 48 44