Midt i naturen,

lige ved vandet,

tæt på byen

Fredericia ligger midt i Naturpark Lillebælt, der er Danmarks største naturpark. Carolinelunden ligger i den nye bydel Kanalbyen, hvor den storslåede udsigt til kanaler, havn og Lillebælt pryder i horisonten. De hyggelige gågader med et stort udvalg af spisesteder, butikker og kulturelle oplevelser er inden for kort gåafstand.

Du kommer til at bo i nærheden af alt, hvad hjertet begærer. Omgivet af bjergtagende natur med vand på begge sider ligger Carolinelunden med en naturskøn beliggenhed ved vandet. Og det har en positiv indflydelse på vores sind.

Tiden står nærmest stiller, når vi betragter vandets bevægelser. Det får os til at sænke skuldrene, beroliger vores sind, får kreativiteten til at flyde og får tankerne til at falde på plads.

Forestil dig en hverdag, hvor du kan skue ud over og hoppe i det blå bælt og finde sindsro til lyden af bølgernes meditative musikalitet.

– Carl Gustav Jung

Havet er som musik:
det indeholder og vækker
alle sjælens drømme.

Et væld af
naturoplevelser
venter

Fredericia byder på mange naturskønne områder som skov, landskab, strand og kyst. Naturoplevelserne står i kø, og fra din bolig i Carolinelunden har du dem alle tæt på livet.

Hvad end du ønsker at være aktiv eller finde roen, kan du gøre det i Fredericia. Kommunen og Kanalbyen åbnede Søndervold i maj i 2022, og naturparken skal være hele byens grønne frirum, hvor der er plads til aktiviteter, leg og ro. Inspirationen til parkens udformning og beplantning er hentet fra egnen omkring Fredericia, og derfor vil du kunne opleve salttolerante planter, grønne træer, græseng og sandbund.

Enestående nuancer
af naturen

Den flotte rute langs den kilometerlange strandpromenade leder dig forbi den historiske fæstning, Fredericia Vold, som er et af Nordeuropas ældste og mest velbevarede voldanlæg. Stisystemet på 18 km bringer dig rundt i naturparken, et historisk formidlingsområde og et kulturelt møde- og fristed.

På ruten er der flere højtlæggende udkigsposter, som giver et fantastisk vue ud over Fredericia og Lillebælt.

Fra en fæstning i fæstningen til friluftsscene

Kastellet er en del af Fredericias velbevarede voldanlæg. Et kastel er en fæstning i fæstning, og under ’Slaget ved Fredericia’ i 1849 søgte mange tilflugt hertil, da Slesvig-Holsten belejrede byen. I dag er den eneste resterende bygning det gamle krudtmagasin, der blev bygget i 1857.

I den nordlige del af Kastellet er der i dag en friluftsscene med plads til 6000 gæster, hvor der flere gange om året bliver afholdt koncerter og underholdning under åben himmel.

Bedre badestrand skal du lede længe efter

”Nær salten Østerstrand” digtede Adam Oehlenschläger stolt om de brede bøges beliggenhed i vores nationalsang. Selvom han måske ikke refererede til Østerstrand i Fredericia, er der dog god grund til at være fornøjet over at være nabo til en af Danmarks skønneste sandstrande.

Flere gange er Fredericias største badestrand blevet nomineret til Danmarks bedste. Med god grund. De fine sandkorn er en sand fornøjelse at betræde i bare tæer, og den brede, børnevenlige sandstrand har gode bademuligheder fra vandkanten og fra den store cirkelbro midt på strandbredden.

Østerstrand er en oplevelse i sig selv, men er du heldig, kan du toppe besøget med at se både marsvin og sæler, når du skuer ud over vandet.

En del af

Danmarks

Naturkanon

Er du i humør til en længere tur, finder du Trelde Næs ca. 8 km nordøst for Fredericia. Næsset er optaget i Danmarks Naturkanon og er en af landets 15 bedste naturperler. Det store, fredede naturområde har et rigt plante- og dyreliv og rummer både skov, eng, lerskrænter og strand.

Gå ’Næsset Rundt’, nyd en dagsudflugt med tæppe og picnickurv, og pluk planter og urter til at udsmykke hjemmet eller krydre middagsmåltidet. Afrund den naturskønne vandretur med et opfriskende dyp i bølgen blå. 

Trelde næs

Kom til Åbent Hus i Carolinelunden

  • Torsdag d. 08/02 kl. 14.30 – 15.30
  • Mødested Pinnebergsgade 4
    (ved legepladsen i Carolinelunden)

Passer tidspunktet dig ikke?
Kontakt danbolig Fredericia for at bestille en personlig fremvisning på: fredericia@danbolig.dk
75 91 48 44