Bliv nabo til Fredericias nye naturpark

Ned gennem Kanalbyen snor hele byens nye naturpark Søndervold sig som en grøn slange gennem landskabet. Utallige store træer, stauder og buske er allerede plantet og klar til at byde Carolinelundens kommende beboere velkommen i en kæmpe park med natur, dyreliv og oplevelser.

Udover Carolinelundens egne gårdanlæg med træer, græsplæner og højbede får beboerne direkte adgang til den 12000 m2 store bypark Søndervold, som er i gang med at blomstre op syd for boligerne.

Parken bliver et grønt åndehul for alle i Fredericia, store som små, med en god blanding af biodiversitet og fællesdyrkning, smukke udsigtssteder, motionsområder, legezoner for børnene og plads til et rigt dyreliv af insekter, fugle og måske endda dådyr.

Tilbage til Fredericias stolte historie
Carolinelundens nye rolle som grøn oase er ikke kommet ud af ingenting. I tidernes morgen var Carolinelunden et populært udflugtsmål for byens borgere, der brugte det som en bypark med frugtplantage og nyttehaver i forlængelse af Officersforeningens have på Kastellet.

Her kunne byens bedre borgerskab nyde lidt frisk luft på gåture gennem grønne kastanjealléer og slyngede stier.

Det er denne stolte forhistorie som bypark, at Carolinelunden og det nye parkanlæg Søndervold skal genskabe for hele byen. På begge sider af parken kommer et rigt byliv med et spændende mix af boliger, caféer, kunst og erhverv.

4 forskellige stemninger
Visionerne bag Søndervold er omfangsrige, og parken bliver alt andet end en flad fornemmelse. Inspireret af byens historiske, hævede voldanlæg, skal parken ligeledes hæve sig op i landskabet, så man får en flot udsigt over Carolinelundens boliger, kanalerne og resten af byen. Søndervold bliver en oplevelse. En varieret park med stiforløb, forskelligartet belægning og høje udsigtspunkter.

Der bliver bevægelsesmuligheder for de motionsglade, og små lommer for dem der søger ro og fordybelse til at nyde naturen.
Den overordnede opdeling af parken består af 4 forskellige oplevelses- og sansezoner:

Kysten

Inspireret af Fredericias kystlandskab med sand og strandplanter. Her kan børnene lege i sandet og lave snobrød ved bålpladsen, mens de voksne slapper af på bænke i solen.

Sansehaven

Et dejligt fællesområde med plantekasser, byhaver til dyrkning og socialt fællesskab og petanquebaner.

Garnet

Parkens store midte med et kæmpe legeområde, stengærder der lyser i mørket og masser af bænke til små pauser. Her er beplantningen inspireret af skovene omkring Fredericia med mange høje træer.

Volden

Volden er parkens høje ende med kælkebakker, et fantastisk udsigtspunkt, en Tarzansti der fungerer som motionssti for børn og voksne, samt en træningsstation.

Et liv tæt på naturen
Søndervolds meget varierede beplantnings- og oplevelseszoner giver fantastiske muligheder for at opleve nye stemninger på hver gå- eller løbetur gennem parken.

Som beboer i Carolinelundens lejeboliger kan du både tage eftermiddagskaffen med ned til en rolig stund på en bænk, du kan bruge det unikke bakkede landskab til god motion og løberuter, eller du kan anvende parken som en smuk afslutning på en længere gåtur. Gå hele Volden rundt, videre ned langs Østre Strand og afslut turen gennem den lange park, inden du når hjem til din bolig i Carolinelunden igen.

Du kan se alle ledige boliger og lejepriser i Carolinelunden her.

Kom til Åbent Hus i Carolinelunden

  • Torsdag d. 08/02 kl. 14.30 – 15.30
  • Mødested Pinnebergsgade 4
    (ved legepladsen i Carolinelunden)

Passer tidspunktet dig ikke?
Kontakt danbolig Fredericia for at bestille en personlig fremvisning på: fredericia@danbolig.dk
75 91 48 44