Lejligheder, rækkehuse og
townhouses i den nye bydel
Kanalbyen i Fredericia.
Carolinelunden er skabt med en
respektfuld forståelse for byens spændende fortid.
Arkitektoniske detaljer forbinder de forskellige ejendomme med områdets historie, og den samlede vision indeholder ambitiøse planer for en grønnere bydel med natur, arkitektur og kultur som nøgleord.
Velkommen til første etape af boligprojektet,
der binder byen sammen med vandet.
Velkommen til Carolinelunden.
Bliv nabo til Fredericias nye naturpark
Vidste du, at Carolinelunden ligger direkte ud til den kæmpemæssige park Søndervold?
En nyetableret, grøn naturpark med leg, motion, fællesskab og smuk natur for alle i Fredericia.
Samlet vil bebyggelsen fremstå gedigen og stedsspecifik,
med tydelige referencer til fortiden i et moderne og nutidigt udtryk
– Arkitema Architects
Arkitekttegnede lejeboliger i Fredericia
Carolinelunden er tegnet af Arkitema Architects. Målet har været at skabe en bred vifte af boligtyper, som kan komme mennesker i alle aldre og livets forskellige faser til gavn.
Carolinelunden består af karréer og punkthuse med lejligheder, rækkehuse og 2-plans townhouses.
Alle boliger har altan eller privat terrasse, men ligger også i tæt kontakt til varierede grønne gårdrum, kanalernes vand og det store parkanlæg Søndervold.
De klassiske røde karréer, inspireret af byens eksisterende huse, giver Carolinelunden en storslået volumen, mens de moderne townhouses og deres spidse tagkonstruktioner skaber arkitektonisk variation og de mindre rækkehuse bryder volumenen ned mod parkens grønne natur.
Inspireret af Fredericias gamle byrum er der fokus på gedigne materialer og fine detaljer.
De forskellige højdeskift, skift i tagformer og facadetyper skal ses som en moderne fortolkning af den historiske by.
Vand har til alle tider haft en tiltrækkende
og beroligende kraft på os mennesker.
Med respekt for fortiden,
skaber vi fremtiden
Historie
Carolinelunden skriver sig ind i byens gamle historie og harmoniske helhed. Projektet fuldender fortidens ambitiøse kongeplan, der med sin lige gadestruktur giver en fuldendt forbindelse mellem den gamle by og den nye havneby.
I tidernes morgen, før området blev omdannet til industri i 1912, var Carolinelunden et yndet udflugtsmål for byens borgere. Carolinelunden blev anlagt som bypark med frugtplantage og nyttehaver i 1822, i forlængelse af Officersforeningens have på Kastellet. I de grønne kastanjealléer og på de små, slyngede stier kunne byens bedre borgerskab promenere med deres koner.
Carolinelunden skal tilbage til sin grønne fortid, og rollen som byens lysthave skal genetableres.
Hvert gårdrum får sit eget havetema under navne som Kolonihaven, Frugtplantagen, Lysthuset og Planteskolen, og den fælles vej Officerstien snor sig gennem hele området, som en legesyg slange, der bryder med områdets stringente gadestruktur.
Kunst
Kunsten er en vigtig del af områdets samlede vision.
Med Officerstien indarbejdes kunsten i Carolinelundens byrum.
Officerstien er beboernes lokale sti gennem området, og giver det samlende uderum identitet og personlighed. Der leges med belægningen på det snoede stiforløb, som skifter karakter omkring opholdszoner og mødesteder.
På denne måde er det overordnede kunstbegreb tænkt ned i de helt små detaljer.
Vandet
Carolinelunden er en del af Kanalbyen, og ligger omgivet af kanalernes rolige vand. De eksklusive lejeboliger tilbyder en unik beliggenhed mellem den gamle by, de dejlige kanalforløb og det åbne hav.
Vand har til alle tider haft en tiltrækkende og beroligende kraft på os mennesker. Den tætte forbindelse til vandet giver Carolinelunden en charmerende og afslappende stemning, der kan nydes hele året.
Prøv kanallivets mange muligheder for aktiv vandsport, eller brug de idylliske opholdssteder langs vandet.
Biodiversitet
Biodiversiteten er vigtig for hele Fredericia, og naturen får blomstrende udfoldelsesmuligheder i Carolinelunden. Udover ejendommenes forskellige gårdanlæg med træer, græsplæner og højbede, og punkthusenes grønne sedumtage, etableres den 12000 m2 store bypark Søndervold syd for Carolinelunden.
Parken er hele byens grønne åndehul med et væld af spændende oplevelseszoner. Nyd udsigten fra den høje kælkebakke, få pulsen op på Tarzanstien, bag snobrød på bålpladsen, dyrk grøntsager i byhavefællesskabet eller nyd naturens ro i Sansehaven.
Svanemærket
Carolinelunden er et svanemærket boligprojekt, som lever op til AP Pensions visioner om bæredygtigt boligbyggeri.
Det nordiske Svanemærke har både indflydelse på materialevalg og opførelse af byggeriet, men har også stor betydning for beboernes sundhed og hverdag i boligen.
En sund bolig betyder først og fremmest et godt indeklima, gode dagslysforhold og en stabil rumtemperatur, som kan reguleres af beboerne.
I Carolinelunden er vinduerne bevidst placeret således, at de giver større udsyn i flere retninger, og lukker dagslyset ind, så de indvendige leverum fremstår lyse og imødekommende.
Derudover stiller Svanemærket også krav om, at boligen skal have et lavt energiforbrug. Byggeriet skal være tæt og godt isoleret med energibesparende, svanemærkede materialer, der minimerer boligens fremtidige klimabelastning.