Mærk historiens vingesus i Fredericias grønne oaser

De nybyggede lejeboliger i Carolinelunden ligger midt i Fredericias perfekt tempererede smørhul. I Kanalbyen er du omgivet af vandet, der løber i de anlagte kanaler og slår ind fra Lillebælt, og udover en bolig i gåafstand til den historiske midtby får du kort til grønne oaser og en indbydende sandstrand.

Med sin placering ud til Lillebælt og med få kilometer i fugleflugt til Fyn har Fredericia historisk været en by med stor strategisk vigtighed ift. at kontrollere Lillebælt og forsvare Danmark mod udefrakommende trusler. Den samme militære betydning kan byen ikke bryste sig af længere. Ikke desto mindre er dens placering stadig unik. Omkranset af smukke Lillebælt har historien formet en levende by med en hyggelig og brostensbelagt midte. Og dér, hvor de militære forsvarsværker engang lå, finder du i dag naturskønne, grønne oaser.

Carolinelunden og den omkringliggende Kanalbyen er udviklet med visionen om at skabe et rekreativt boligområde præget af kanaler og frodige fællesområder. De skaber et grønt bånd gennem bydelen. En grøn kile, der forbinder Kastellet med voldanlægget længere nordpå.

 

Gå på opdagelse i voldene og tag et dyp i Lillebælt
Fredericias voldområde er et af Nordeuropas ældste og bedst bevarede voldanlæg. Her mærker du historiens vingesus, alt imens at naturen puster blidt på dig. Det er et grønt, frodigt og kupereret område, der indbyder til afslapning med udsigt over Lillebælt eller giver lyst til at gå på opdagelse. Sidstnævnte er der rig mulighed for på det mere end 18 km. lange stisystem.

Bagefter kan du hoppe i badetøjet og køle ned i Lillebælt. Østerstrand er af flere omgange blevet nomineret til Danmarks bedste badestrand. Det er en bred og familievenlig sandstrand, hvor du alt efter temperament gradvist kan vænne dig til temperaturen fra bredden eller hoppe direkte ud på det dybe fra den store cirkelbro. Det er noget særligt at bade i Lillebælt, mens du kigger over på den monumentale Lillebæltsbro.

Fra Landsoldatpladsen gennem Kanalbyen til Kastellet
Som en del af voldanlægget ligger Landsoldatpladsen. I gamle dage lå her vigtige dele af Fredericias forsvarsværker, hvilket du stadig kan se spor efter. Landsoldatpladsen har ikke haft militær betydning i snart 100 år, men spiller dog stadig en vigtig rolle i Fredericias årlige festdag d. 6. juli. Her markerer man en succesfuld nat i 1849, hvor soldater fra Fredericia gav belejrende tyske soldater klø.

Bevæger du dig gennem det grønne bånd, der skyder gennem Kanalbyen, rammer du Kastellet på den anden side. Historisk set har ruten været helt naturlig at tilbagelægge, da der også her lå vigtige militære fæstninger. Kastellet var byens sidste bastion ifm. belejringer. I dag ligger kun Krudtmagasinet tilbage, der bruges som udstillingssted. Ellers kommer de lokale for græsfladerne og voldenes åbne vidder eller de lejlighedsvise koncerter og events, som Kastellets store friluftsscene inviterer til.

Kom til Åbent Hus i Carolinelunden

  • Torsdag d. 08/02 kl. 14.30 – 15.30
  • Mødested Pinnebergsgade 4
    (ved legepladsen i Carolinelunden)

Passer tidspunktet dig ikke?
Kontakt danbolig Fredericia for at bestille en personlig fremvisning på: fredericia@danbolig.dk
75 91 48 44